Fore Kazık & Ankraj
2013 yılından beri faaliyete başladığımız Zemin İyileştirme çalışmalarıyla hizmet vermekteyiz.
Çalışmalarımızın tamamını kendi makina parkımızda bulunan araçlarla sağlamaktayız.
2013 yılından beri faaliyete başladığımız Zemin İyileştirme çalışmalarıyla hizmet vermekteyiz.
Çalışmalarımızın tamamını kendi makina parkımızda bulunan araçlarla sağlamaktayız.
Diyafram duvarlar, genel olarak derin kazı duvarlarını desteklemek için yapılan geçirimsiz, donatılı yüksek dayanımlı duvarlardır. Yapısal destek için kullanıldıkları gibi su geçirimsizlikleri içinde donatısız olarak kullanılırlar.
Diyafram duvar yöntemi, sağladığı yararlar ve zaman tasarrufu yönünden ekonomik avantajları olan bir yöntemdir. Diyafram duvar, yatay yükleri, kalıcı düşey yüklerin bir kısmını taşıyor ve geçirimsizlik duvarı görevlerini bir arada karşılıyorsa, en ekonomik çözümdür. Her tür zemin tipine ve duruma uygundur.
Diyafram duvarlar diğer düşey yapısal elemanların ulaşamayacağı gerinliklere ulaşması açısından son derece önemlidir.
İMALAT YÖNTEMİ
Diyafram duvar yapımında genel olarak imalat sıralaması aşağıdaki gibidir.
Uygulama detayları için teknik şartname isteyiniz.
Fore kazıklar (Yerinde dökme) çoğunlukla gruplar halinde yapıların altında, üst yapı yüklerini daha aşağıdaki zemin katmanlarına iletmek üzere derin temel elemanları olarak veya derin kazılarda yanal kuvvetlere karşı düşey iksa elemanı olarak kullanılan betonarme elemanlardır.
Fore kazıklar, yüzey sürtünme değerlerinin çok yüksek olmasının yanında zeminle bütünleşmesi, bazı durumlarda kazık boyunca donatı değişimleri, üst yapı ve deprem yüklerini karşılamada daha başarılı ve ekonomik çözümler sunar.
Fore kazıklar, Zemin koşullarına, yapıların zemine ileteceği yüklere, depremselliğe ve kazı derinliklerine bağlı olarak çapları Ø45 – Ø300 cm arası değişen, değişken boylarda imal edilirler. Delgi zemin yapısına göre uygun delgi aparatları kullanılarak yapılır. Yıkıntılı kendini tutamayan veya bölgesel yıkıntılı zeminlerde muhafaza borusu kullanılarak imalat yapılır.
İMALAT YÖNTEMİFore kazık yapımında genel olarak imalat sıralaması aşağıdaki gibidir.
Uygulama detayları için teknik şartname isteyiniz.
Zemin ankrajları, yapısal bir elemanı stabil bir zemin bölgesine sabitleyerek birlikteçalışır hale getiren yapısal elemanlardır. Zemin ankrajları sadece yapıları zemine sabitlemekle kalmayıp, potansiyel kayma yüzeyi içinde kalan zemin birminin, yer altı sularının ve potansiyel kayma yüzeyi üstündeki yapı yüklerinden kaynaklı yanal kuvvetleri karşılayarak, bunları potansiyel kayma yüzeylerinin gerisindeki stabil zemine aktarır.
Zemin ankrajları genel anlamda Yapısal elemanlardan oluşmuş sistemi hareket ettirmeye çalışan zeminden gelen yanal yayılı yüklere karşı, zıt yönde tekil yüklerle sistemin stabil kalmasını sağlar. Zemin ankrajlarınıın kısa süreli kullanıldıkları(3 yıla kadar geçiçi zemin ankrajları) gibi korezyona karşı önlemlerle çok uzun yıllarda kalıcı zemin ankrajları (3 yıldan fazla) olarak da kullanılırlar.
İMALAT YÖNTEMİ
Zemin ankrajları imalat sıralaması aşağıdaki gibidir.
Uygulama detayları için teknik şartname isteyiniz.
Mini kazıklar (Yerinde dökme) çoğunlukla gruplar halinde yapıların altında, üst yapı yüklerini daha aşağıdaki zemin katmanlarına iletmek üzere derin temel elemanları olarak veya derin kazılarda yanal kuvvetlere karşı düşey iksa elemanı olarak kullanılan betonarme elemanlardır.
Mini kazıkların kullanım alanlarının çok fazla olmasıyla birlikte, yüzey sürtünme değerlerinin çok yüksek olmasının yanında zeminle bütünleşmesi, küçük yapıların desteklenmesinde, derin kazılarda, yüksek kule bazlı yapıların temellerinde (rüzgar yüklerine karşı), tarihi binaların desteklenmesinde, makine boyutlarının küçük olması nedeniyle her alanda kullanılabilen başarılı ve ekonomik çözümler sunar.
Mini kazıklar, Zemin koşullarına, yapıların zemine ileteceği yüklere, depremselliğe ve kazı derinliklerine bağlı olarak çapları Ø12 – Ø45 cm arası değişen, değişken boylarda imal edilirler. Delgi zemin yapısına göre uygun delgi aparatları kullanılarak yapılır.
Yıkıntılı kendini tutamayan veya bölgesel yıkıntılı zeminlerde muhafaza borusu veya enjeksiyon kullanılarak imalat yapılır.
İMALAT YÖNTEMİ
Mini kazık yapımında bir çok farklı imalat sıralaması mevcuttur. Genel imalat sıralaması aşağıdaki gibidir.
Uygulama detayları için teknik şartname isteyiniz.
DSM kazıklar (derin zemin karıştırma yöntemi) zemin çimento şerbeti ile birlikteyerinde karıştırılıp bulamaç haline getirilerek oluşturulan silindirik kolonlardır. Bağlayıcı madde çimento olarak kullanılır.
DSM kazıklar (derin karıştırma kazıkları) çoğunlukla gruplar halinde yapıların altında, üst yapı yüklerini daha aşağıdaki zemin katmanlarına iletmek üzere derin temel elemanları olarak veya derin kazılarda yanal kuvvetlere karşı düşey iksa elemanı olarak kullanılan betonarme elemanlardır. Karıştırma sonrası spesifik donatı uygulaması yapılabildiği gibi klasik enjeksiyon veya jet grout sistemleri yanında daha belirgin mukavamet ve yapı modundadır.
DSM kazıklar, yüzey sürtünme değerlerinin çok yüksek olmasının yanında zeminle bütünleşmesi, üst yapı yüklerini karşılamada daha başarılı ve ekonomik çözümler sunar. Bunun yanında 2-3 lü modüler delgi aparatlarıyla geçirimsiz duvarlar oluşturabilir.
DSM kazıklar, Zemin koşullarına, yapıların zemine ileteceği yüklere, depremselliğe ve kazı derinliklerine bağlı olarak çapları Ø30 – Ø200 cm arası değişen, değişken boylarda imal edilirler. Delgi zemin yapısına göre uygun delgi aparatı kullanılarak yapılır. Çevre dostu bir kazık uygulama methodu olmasının yanıda geniş uygulama alanları ve hızlı bir imalat türüdür.
İMALAT YÖNTEMİ
DSM kazık yapımında genel olarak imalat sıralaması aşağıdaki gibidir.
Uygulama detayları için teknik şartname isteyiniz.
Jet Grout tekniği, proje derinliğine kadar delgi yapılarak, yüksek püskürtme basınç değereine sahip hale getirilmiş çimento şerbetinin zemini parçalama ve parçalanan zemin ile karışarak kolon oluşturulması esasına dayanan bir zemin iyileştirme yöntemidir.
Bir çok yapı temelinde taşıyıcı düşey betonarme yapı olarak kullanıldığı gibi su geçirimsiz duvarlar olarakta kullanılır.Jet grout yönteminde (kolonların çapı, yapısı ve dayanımı) sondaj tijinin dönüş ve yükselme hızlarına, püskürtme basıncı ve akışına, enjeksiyon karışımına, zemin tipine, tane büyüklüğü dağılımına, yapısına ve kompaktlığına ve püskürtme konfigürasyonuna (tekli, çiftli veya üçlü püskürtme yapısı) bağlıdır.
İMALAT YÖNTEMİ
Jet grout yapımında genel olarak imalat sıralaması aşağıdaki gibidir.
Uygulama detayları için teknik şartname isteyiniz.
Taş kolonlar genel anlamda zemin birimlerinde, kırma taş ile farklı derinliklerde ve çaplarda oluşturulmuş kolonlardır.
Taş kolonların farklı özellikleri vardır:
İMALAT YÖNTEMİ
Taş kolon yapımında genel olarak farklı imalat yöntemleri mevcuttur.(bu yöntemler sulu veya susuz olarak kullanılabilirler)